Dilimizin Zenginlikleri projesi Anahtar Sözcüklerle Hikaye Anlatma Yarışması

TEVFİK KUT ORTAOKULU

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

ANAHTAR SÖZCÜKLERLE HİKAYE ANLATMA YARIŞMASI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda “Anahtar Sözcüklerle Hikaye Anlatma Yarışması” düzenlenecektir. Yarışmanın amacı öğrencilerin söz varlıklarını ve ifade becerilerini geliştirmektir. Yarışmaya dair detaylı bilgi yarışma kılavuzunda yer almaktadır.

YARIŞMA KILAVUZU

Anahtar Kelimeler: yalnızlık, dostluk, korku, orman, insan, hayvanlar

Yapılacaklar

1.     Öğrenci tarafından anahtar sözcüklerden hareketle bir hikaye yazılacaktır.

2.     Öğrenci yazdığı hikayeyi sözlü olarak kağıda bakmadan anlatmak için prova yapacaktır.

3.     Yarışma cuma günü (22.12.2023) saat 13.00’te (öğle arası) okul kütüphanesinde düzenlenecektir.

4.     Öğrenciler ilgili öğretmenlerin önünde hikayelerini anlatacaktır.

5.     İlgili öğretmenler tarafından puanlama yapılacak ve birinci belirlenecektir.

6.     Birinciye ve diğer katılımcılara ileri bir tarihte ödülleri takdim edilecektir. Ödüller ileri bir tarihte belirlenecektir.

Puanlama Ölçütleri

1.     Akıcı Konuşma

2.     Beden Dilinin Etkili Kullanımı

3.     Vurgu ve Tonlamanın Etkili Kullanımı

4.     Hikayenin Anahtar Sözcüklerle Uyumu

5.     Olay Örgüsünün Tutarlı Kurgulanması

Önemli Not:

·         Hikayenin uzunluğu öğretmenler tarafından belirlenen aralıkta olacaktır.